|
Szanowny Panie Tomaszu Dusinski,
Czy ktoś Panu kazał/groził/zmuszał Pana do zamieszkania bezpośrednio pod ścieżką podejścia do lądowania lotniska Olsztyn-Dajtki? Dlaczego nie wybrał Pan lokalizacji np. w Gietrzwałdzie, Jezioranach, czy Purdzie?
Po Pańskim sposobie wypowiedzi wnoszę, że jest Pan ponadstandardowo mądry, wykształcony i inteligentny, więc naprawdę ogromnie dziwię się temu, że nie był Pan w stanie przewidzieć konsekwencji zamieszkania w Łupstychu, w tejże właśnie strefie podejścia do lądowania lotniska Olsztyn-Dajtki. Jednocześnie nie dziwię się decyzji, bo będąc tam, zawsze zazdroszczę mieszkańcom - niby w mieście, a jednak poza nim, tuż nad jeziorem, ze świetnym dojazdem do wytworów nowoczesnego świata - sklepów, szkół, kościołów, Służby Zdrowia, Urzędów itp.. Prawie jak w rezerwacie przyrody, a jednak w cywilizacji.
Dlatego też najuprzejmiej proszę Pana, aby zdobyte w dotychczasowym życiu wiadomości, wykształcenie i wrodzoną oraz nabytą, wykraczającą wysoko ponad średni poziom inteligencję, złożył Pan w całość i poświęcił jakieś (w Pana przypadku uważam, że wystarczy) 3 minuty i przemyślał problem jeszcze raz. Potem, aby Pan przyjął do wiadomości to, że wybierając taką, a nie inną lokalizację sam Pan podjął świadomą decyzję o tym, że będzie Pan sąsiadował z lotniskiem, którego użytkownicy generują pewien hałas, podobnie jak użytkownicy dróg, kolei, czy fabryk, w pobliżu których Pan - na Pana szczęście - nie osiadł.
Wydaje mi się, że człowiek na takim jak Pan poziomie, zgadza się z poglądem, mówiącym o tym, że trzeba się rozwijać, iść do przodu, co też pewnie sam Pan czyni na co dzień. Proszę więc nie dziwić się, że lotnisko Dajtki i wszystkie podmioty z nim w jakikolwiek sposób związane również się rozwijają i będą się ciągle rozwijać, czyli - mówiąc wprost - latać będą więcej i częściej i będą walczyć o rozbudowę lotniska w kierunku Łupstycha! Wydaje mi się również, że zgodzi się Pan ze mną, że nie jest fizycznie możliwe, by mieszkać w cywilizowanym ośrodku posadowionym w rezerwacie przyrody czy choćby strefie ciszy, ponieważ takie atrybuty wykluczają się nawzajem.
Jeśli jednak nie zgadza się Pan ze mną, do czego ma Pan oczywiście pełne prawo, to proszę wybaczyć moją nietrafną ocenę Pańskich walorów intelektualnych.
Pozdrawiam JanPas
|
|